serie

Chiptuning / Masini serie

Prin chiptuning se intelege imbunatatirea performantelor motorului prin modificarea softului din calculatorul masinii (ECU). Aceasta modificare a softului are in vedere cresterea eficientei motorului.

Din punct de vedere tehnic plusul de cuplu si putere vine din cresterea eficientei termice si volumetrice a motorului.
Datorita cresterii eficientei motorului dupa optimizarea softului (chiptuning) masina dumneavoastra in mod normal va consuma mai putin combustibil daca metineti acelasi mod de condus.

Motorul va avea o putere mai mare cand veti avea nevoie, cum ar fi atunci cand depasiti o alta masina sau in accelerare.

Cand facem setarea nu depasim parametri de functionare normali ai motorului si a componentelor aditionale furnizate de producator. Mentinand un stil de condus normal nu vor exista uzuri mecanice suplimentare.

In mod cert nu vor exista efecte secundare nedorite in exploatarea de zi cu zi si nici la verificarile tehnice periodice. Calculatorul masinii nu va semnaliza erori iar modificarea sa nu va fi vizibila din exterior. De asemenea nu vor exista probleme in timpul functionarii zilnice nici in conditii de temperatura scazuta sau ridicata.

Vom calcula combustia ideala pentru motor si vom optimiza cuplul motor. Diversi parametrii, cum ar fi cantitatea de combustibil injectata, schimbarea presiunii, timpul de injectie si altii vor fi de asemenea optimizati.

Niciodata pana acum nu a fost posibila o imbunatatire atat de drastica a performantelor motorului raportata la o operatie cu costuri asa de reduse precum chiptuning-ul.
Galerie foto

Chiptuning / Masini serie