Intrebari frecvente

Care este perioada de garantie oferita?

Exista doua tipuri de garantie oferite:

a) Garantie pentru operatia de chiptuning:
Operatia de chiptuning (modificarea softului) are termen de garantie nelimitat (pe viata). Aceasta garantie este oferita automat oricarei masini modificate de firma noastra.

b) Garantie pentru motor si auxiliare. Optional, prin intermediul unei polite de asigurare cu valabilitate in toata europa, putem oferii garantie pentru masini de serie cu o vechime de pana la 5 ani. Aceasta garantie se poate acorda numai masinilor de serie cu soft Racing Code dar care nu au nici o modificare mecanica. Adica, inafara de chiptuning nu au nimic modificat.

Este tuning-ul vizibil din exterior?

Nu. Dar, puterea motorului este masurabila pe stand-uri de testare sau verificarea noilor parametri. Nu poate fi detectabil la nivelul calculatorului si nici nu poate fi probata cu sistemul de diagnosticare standard.

Ulterior vor exista costuri de intretinere sau operatii de service suplimentare?

Nu. Dupa operatia de chiptuning, masina dumneavoastra va trebui intretinuta la fel ca si inainte, conform cartii tehnice, a producatorului. Nu va exista nici o operatie de mentenata suplimentara.

Chiptuning-ul va scadea durata de viata a autoturismului?

Cand facem modificari asupra autoturismului dvs. nu depasim parametrii de functionare normali ai motorului si a componentelor fabricantului. In conditiile unei exploatari normale nu vor exista uzuri mecanice suplimentare.

De ce fabricantul nu optimizeaza el insusi autovehiculul?

Fabricantul produce autovehiculul pentru piata globala. In alte tari capacitatea cilindrica nu corespunde cu normele Europene sau impozitul pentru autovehicul este functie de puterea dezvoltata de acesta.

De asemenea rularea autovehiculului la altitudini ridicate afecteaza combustia in mod negativ. Totusi aceste aspecte nu se aplica in Europa. Aici, conteaza diversitatea motoarelor ce echipeaza autovehiculele. Dupa ce autovehiculul este fabricat poate fi testat pe standu-l ce masoara puterea si puterea acestuia poate fi crescuta. Deci aici este toleranta oferita de catre producator.

Exista exceptii privind transmisia automata?

Nu. Vehiculele cu transmisie automata sunt echipate cu alt tip de ECU, dar cresterile de performanta nu sunt afectate. Daca este nevoie, in functie de model, calculatorul de transmisie TCM (Transmission Control Module) va fi modificat de asemenea.

Acest proces este reversibil?

Configuratia de fabrica este intotdeauna salvata si poate fi reprogramata in ECU oricand. Binienteles procesul poate fi reversibil oricand.

Galerie foto

Chiptuning / Masini serie